Radu Enache: Grand Hotel Continental va avea afaceri de 2,6 milioane euro in 2010

Ziarul Financiar 03.12.2009

Omul de afaceri Radu Enache estimeaza afaceri de 2,6 milioane de euro pentru hotelul de cinci stele pe care il detine in Capitala, Grand Hotel Continental, in 2010, primul an de functionare a unitatii, care a fost inchisa timp de aproximativ doi ani pentru lucrari de modernizare, informeaza Mediafax.

"Pentru Grand Hotel Continental ne-am propus sa atingem o cifra de afaceri de 2,6 milioane de euro anul viitor, in contextul in care 2010 va fi primul an de functionare a unitatii dupa finalizarea lucrarilor de modernizare. Valoarea de 2,6 milioane de euro include atat veniturile din cazare, cat si din celelalte servicii, printre care restaurantul de fine dining, barul, cofetăria si bistro-ul", a declarat, joi, Radu Enache, presedintele lantului Continental Hotels, care include unitatea de pe Calea Victoriei.

Legat de gradul de ocupare a hotelului, previziunile conducerii indica o rata de 60% anul viitor.

In aceste conditii, Enache prognozeaza ca afacerile grupului Continental, care cuprinde 14 hoteluri, vor ajunge la 24,5 milioane euro in 2010, in crestere de la nivelul de 21 milioane euro estimat pentru acest an, iar gradul de ocupare va urca de la 50% la 60%.

Grand Hotel Continental a fost redeschis miercuri, dupa lucrari de modernizare si reclasificare, investitie de circa opt milioane de euro.