Kronospan a angajat 270 de oameni la Brasov si nu se opreste

Autor: Ioana David 03.12.2009

Grupul austriac din domeniul prelucrarii lemnului Kronospan a angajat 270 de oameni la fabrica de placi din lemn OSB (placi din fibre orientate) pentru industria constructiilor pe care a inaugurat-o ieri la Brasov si in care a investit 200 mil. euro.

In urmatoarea perioada, grupul va mai angaja 230 de oameni, pentru a ajunge la un total de 500 de salariati.

"Brasovul este un judet cu un potential mare de crestere economica, a carui pozitionare in centrul Romaniei aduce avantaje importante din punctul de vedere al transportului de marfuri catre toate zonele tarii. Ale avantaje sunt forta de munca calificata, atitudinea pozitiva a administratiilor publice locale fata de investitori, Universitatea Transilvania si Facultatea de Industria Lemnului, traditia germana a orasului si a zonei", au spus reprezentantii companiei.

Fabrica de la Brasov este a 27-a din reteaua grupului austriac.

Kronospan a intrat pe piata locala in 1999 cand a deschis o firma de import. In 2004 a achizitionat de la Gruppo Frati fabrica de la Sebes care produce PAL (placi aglomerate din lemn) si MDF (medium-density fibreboard) pentru industria mobilei, intr-o tranzactie de 250 mil. euro.

Aceasta este si cea mai mare firma din Romania, care anul trecut a avut o cifra de afaceri de 194 mil. euro (peste 714 mil. lei). Pentru acest an, Kronospan Sebes estimeaza o cifra de afaceri similara cu cea inregistrata anul trecut. Numarul angajatilor Kronospan Sebes s-a mentinut constant anul trecut la 506 salariati.

Noua fabrica de la Brasov va avea o capacitate de productie de 350.000 de metri cubi anual, care va merge atat pe piata interna, cat si la export in zone precum Bulgaria, Ucraina si Turcia.