Apolodor acuza: Companiile straine nu-si platesc furnizorii

Autor: Catalin Lupoaie 03.12.2009

Compania Apolodor Com Impex, detinuta de omul de afaceri bucurestean Radu Ouatu, afirma ca este imoral ca unele firme, de cele mai multe ori straine, sa primeasca "avansuri uriase" si sa nu-si plateasca furnizorii de servicii, tinand banii in banci.

Aceasta este prima declaratie a unei companii romanesti la adresa firmelor straine, care intarzie platile catre subcontractorii romani.

Situatia a fost prezentata anul acesta si de numerosi oficiali romani, care au acuzat firmele straine ca nu lasa banii sa circule in constructii.

Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, este recunoscuta drept una dintre principalele companii de constructii specializate in demolari, care a intrat in ultimii ani si in sectorul de infrastructura ca subcontractor, unul dintre proiecte fiind autostrada Arad-Timisoara.

"De cele mai multe, companiile straine prefera sa tina banii in banci pentru dobanzi, intarind nu economia, ci sistemul bancar. Implicarea statului trebuie sa se manifeste prin crearea conditiilor de acces al firmelor romanesti la lucrari, firme care vor dori viteza mare de executie pentru a-si plati oamenii si utilajele. Prin aceasta se asigura rotatia rapida a banilor in economie", a declarat pentru ZF Radu Oautu, directorul general si proprietarul Apolodor.

Cifra de afaceri a companiei a scazut in primele zeci luni cu circa 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmand ca tendinta sa ramana neschimbata pana la sfarsitul anului, iar businessul va ajunge la circa 74,5 mil. euro.