Cum voteaza VIP-urile. Primaverii, cartierul fostei elite comuniste, s-a "diversificat": fotbalisti, petrolisti, politicieni - GALERIE FOTO

Ziarul Financiar 06.12.2009

Gica Popescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Iliescu, Dinu Patricu, Mircea Geoana. Ce-i uneste pe toti - fosti fotbalisti, regizori, petrolisti, politicieni? Cartierul Primaverii. Perla Bucurestiului, cartierul fostei elite comuniste. Unul dintre cele mai scumpe cartiere din Romania unde un metru patrat construit costa intre trei si patru mii de euro. Si pe toti ii aduna sectiile de votare de la Liceul Jean Monnet, o cutie de chibrituri comunista (acum renovata) care pur si simplu nu ar avea ce sa caute in cartierul de vile elegante.

Vizionati cum s-au desfasurat alegerile intr-o galerie de imagini selectate de Ziarul Financiar.

Astazi, la ora 8.00 numai jurnalistii agitau atmosfera la sectia de votare 59 de la liceul Jean Monnet.

Mult-asteptata parada a vedetelor a inceput cu Gica Popescu, care a venit la vot impreuna cu familia.

Mircea Geoana, candidatul pentru care jurnalistii au venit dis-de dimineata in sala de vot a liceului, si-a facut aparitia in jurul orei 10:00, alaturi de sotia sa, Mihaela, si de cei doi copii.

"Nu am primit nimic de Sfantul Niculae, dar sper sa primesc in seara asta", declarat Geoana, care a adaugat ca spera sa vina cat mai multi la vot, miza este mare. Declaratiile candidatului PSD au fost facute pe fondul certurilor dintre cameramani si fotografi, care incercau sa prinda cel mai bun cadru.

"Mogulul" si Iliescu

La nici cinci minute de la plecarea candidatului PSD, si-a facut aparitia Dinu Patriciu. Geoana s-a intersectat cu "mogulul" in curtea liceului si a dat mana cu el.

Foarte optimist, Patriciu a declarat dupa ce a votat ca a facut-o pentru "bun simt si pentru o schimbare benefica". "Romanii nu mai suporta atata scandal si dezinformare", a mai spus omul de afaceri.

La iesirea din sectia de vot, Dinu Patriciu a dat nas in nas cu cu Ion Iliescu, care venea sa voteze cu sotia sa Nina, inconjurati de trei SPP-isti. Cei doi s-au salutat din cap, dar nu au dat mana.

Niciun tanar

Numele de cartierul Primaverii este nepotrivit insa avand in vedere varsta celor care se prezentau la vot. Varsta medie a votantilor la Liceul Jean Monnet era de 60 de ani, iar bastoanele puteau vazute la unul din trei alegatori. Cate un batranel isi mai uita bastonul in cabina de vot si venea disperat sa-l recupereze, punand-ul pe seful sectiei sa il caute.

La un moment dat si-a facut aparitia un alegator pe la 80 de ani, care se deplasa cu ajutorul a doua bastoane. Din cauza ca se misca foate incet, jurnalistii chiar credeau ca o sa-I strice intrarea triumfala a lui Mircea Geoana, care era asteptat dintr-o clipa intr-alta.

Pe fondul forfotei din sala de votare, puteai sa mai auzi si cate un banc cu unul dintre candidati. "Am votat pentru schimbare" era raspunsul pe care il dadeau toti alegatorii. "Ne dorim sa fie liniste si belsug", a declarat unul dintre ei. Liniste! Se voteaza!