Telenovela Hotelul Cismigiu revine: Hercesa s-a apucat de lucrari

Ziarul Financiar 09.12.2009

Trecatorii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, una dintre arterele centrale din Bucuresti, au avut parte de o surpriza in ultimele saptamani. Una dintre cladirile emblematice ale zonei era acoperita cu o prelata de protectie care lasa se se intrevada cateva schele, iar din spate se auzea un zgomot specific de santier.

Poate fi considerata o surpriza placuta, avand in vedere ca este vorba de fostul Hotel Cismigiu, despre a carui refacere si redeschidere s-a vorbit de nenumarate ori in ultimii ani, fara a se face insa progrese. Pana in aceasta primavara, scrie BUSINESS Magazin.

"Am inceput lucrarile de curand, dupa ce in primavara obtinesem autorizatiile de constructie", spune Alejandro Solano, directorul general al Hercesa in Romania. Solano pare fericit: Hotelul Cismigiu a fost cumparat de mai bine de cinci ani de catre dezvoltatorul spaniol, de la mostenitorii fostilor proprietari.

"Daca luam in calcul procesul de obtinere a autorizatilor de constructie, dar si a finantarii, este o perioada normala. Este un proiect complicat", justifica managerul perioada de inactivitate legata de proiectul hotelului Cismigiu.

Cititi mai multe despre proiectul Hotelului Cismigiu pe www.businessmagazin.ro.