Doru Lionachescu, Capital Partners: Anul acesta am avut doua situatii in care am refuzat mandate de restructurare financiara

Ziarul Financiar 09.12.2009

"Anul acesta am avut doua situatii in care am refuzat mandate de restructurare financiara, deoarece clientul a venit prea tarziu la noi. Ambele cazuri au devenit apoi cazuri larg mediatizate de insolventa", a declarat in cadrul conferintei regionale "Bucuresti - Solutii castigatoare pe timp de criza" - organizata de Ziarul Financiar in colaborare cu Enterprise Investors -, Doru Lionachescu, partener principal Capital Partners.

Acesta a mentionat ca firmele trebuie sa intelegea ca pozitiile de negociere cu banca s-au schimbat. "Una era situatia de acum cativa ani, cand banca alerga dupa clienti, si alta este acum".

Conform acestuia bancile nu niciun interes sa sugrume afacerile. "Meseria de bancher este extrem de discreditata, se confrunta cu un potop de injurii, trebuie sa se inteleaga ca interesul bancilor este sa gaseasca o solutie ai sa isi recupereze banii, iar afacerea sa mearga mai departe".