Flamingo cere insolventa Flanco. ING a inceput sa ia marfa din magazine

Autor: Alexandru Anghel 09.12.2009

Retailerul de electronice si electrocasnice a depus ieri la tribunalul Bucuresti cererea de intrare in insolventa a Flanco dupa ce in cursul saptamanii trecute au esuat negocierile pentru restructurarea datoriilor in valoare de 17,5 milioane de euro la cel mai mare finantator ING Bank.

Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a notificat retailerul ca astazi va incepe executia datoriilor prin sechestru asupra stocurilor din magazinele retelei.

"Luni am primit notificarea de executare, iar astazi ING a inceput procesul. Ieri am cerut intrarea in insolventa iar maine vom fi tehnic in insolventa. Asta inseamna reorganizare si protectie impotriva creditorilor", a declarat Adrian Olteanu, directorul general al companiei.

El a adaugat ca sub protectia legii insolventei compania va putea sa parcurga in continuare planul de reoganizare fara presiunea creditorilor iar suma de 7 milioane de euro, care se estimeaza ca o va strange prin emisiunea de obligatiuni demarata la 3 decembrie, va fi suficienta pentru continuarea activitatii companiei. "Suma era suficienta si fara intrarea in insolventa si reorganizare daca reuseam sa ajungem la un acord cu banca", a spus Olteanu.