Bursa de la Londra a suspendat listarea actiunilor unei companii infiintate de Frank Timis

Ziarul Financiar 13.12.2009

Bursa de la Londra a suspendat listrea unor actiuni in valoare de 67 de milioane de euro ale unei companii petroliere detinute de Frank Timis, din cauza trecutului controversat al acestuia, scrie Times, in editia online de duminica.

"Decizia neobisnuita impotriva lui Frank Timis, un director din industria petroliera nascut in Romania, condamnat in anii '80 pentru posesie de droguri subliniaza eforturile autoritatilor de a reabilita imaginea Pietei Alternative de Investitii", scrie publicatia britanica.

Reprezentantii bursei i-au comunicat saptamana trecuta lui Timis ca listarea companiei African Petroleum, cu operatiuni in Liberia, nu poate fi derulata daca detine o pozitie in consiliul companiei. In decizia lor, oficialii au luat in calcul rolul omului de afaceri in compania Regal Petroleum, ale carei actiuni s-au prabusit in 2005 dupa ce campurile petroliere pe care intentiona sa le exploateze s-au dovedit neviabile.

Unele institutii nu mai investesc in Piata Alternativa de Investitii (AIM), pentru ca supravegherea autoritatilor este privita ca superficiala.