Cine este Marius Locic, chemat la DNA in cazul senatorului PSD Catalin Voicu

Autor: Cristi Moga 15.12.2009

Marius Locic, 38 de ani, un om de afaceri cu activitate pe piata imobiliara si in media, a fost audiat ieri timp de patru ore de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Senatorul a fost ridicat de pe strada saptamana trecuta pentru audieri la DNA.



La sfarsitul audierilor, omul de afaceri, a carui avere a fost estimata in topul Forbes la 15 milioane de euro, nu a precizat calitatea in care a fost audiat si ce acuzatii i se aduc, spunand doar ca va face declaratii in cateva zile, potrivit Mediafax.

Locic este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al lui Gigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade in care firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei Steaua Bucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor de la Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media si imobiliare.

Firma cu cea mai mare cifra de afaceri este Locic Imobiliare, cu 17 angajati si venituri de 3,5 de milioane de euro in 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Principala activitate a Locic Imobiliare este cea de agentie imobiliara, in timp ce activele imobilizate erau evaluate la sfarsitul anului la circa 42 milioane de lei, respectiv 10 milioane de euro.

Din portofoliul lui Locic mai face parte si firma Locic Residential, cu activitati de dezvoltare imobiliara, active de circa 11 milioane de euro si pierderi nete de peste 0,5 milioane de euro in 2008, potrivit aceleiasi surse.

Omul de afaceri anuntase in 2007 ca va investi circa 120 de milioane de euro in realizarea a sase proiecte imobiliare in Bucuresti si Mogosoaia. Cel mai important proiect anuntat la vremea respectiva prevedea constructia unui proiect de birouri pe un teren de 10.000 de metri patrati din apropierea hotelului Caro de pe strada Barbu Vacarescu din Capitala.

Odata cu criza financiara insa, afacerile imobiliare ale investitorului nu au mai evoluat la fel de bine, astfel ca presa a scris ca doua dintre masinile de lux ale lui Marius Locic - un Rolls Royce si un Bentley - au fost recuperate de firmele de leasing.

In acest an insa, tot potrivit informatiilor din presa, Locic a reusit una dintre putinele tranzactii importante cu terenuri, vanzand mai multe hale aflate pe un lot de 1,5 hectare din vestul Capitalei catre postul de televiziune OTV, pentru noul sediu.

Locic are si propriile afaceri in presa, prin intermendiul firmei Locic Media, care edita publicatiile Atac, Interesul Public si Goool Sport. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, Locic Media a inregistrat anul trecut afaceri de 1.810 lei, adica 491 de euro si pierderi de 641.000 lei (174.000 de euro).

Omul de afaceri mai detinea, potrivit informatiilor publicate in presa, si doua tipografii, precum si doua posturi de televiziune. El nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.

Afacerile lui Locic