Spumotim a pierdut contractul cu Salomon si negociaza cu Ford

Autor: Laurentiu Cotu 15.12.2009

Producatorul de spume poliuretanice Spumotim din Timisoara a anuntat ca va incheia anul in curs cu o cifra de afaceri de aproximativ 23 mil. euro, in crestere cu 12% fata de anul trecut.

"In acest an veniturile companiei au fost sustinute in proportie de 43% de domeniul auto, iar restul vanzarilor au fost realizate din fabricarea de spume poliuretanice flexibile pentru mobila si incaltaminte. La inceputul anului, in ianuarie si februarie afacerile noastre au fost in scadere, insa din luna martie am inregistrat o usoara crestere si am incheiat primul semestru cu un minus de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Ioan Seiman, director general al Spumotim.

Conducerea companiei a anuntat ca in acest an a investit 2,5 mil. euro in retehnologizare si ca intentioneaza ca anul viitor sa continue investitiile, in acest sens fiind alocati aproximativ 1,5 mil. euro pentru achizitionarea de noi instalatii.

"Suntem in discutii cu compania Ford pentru a demara incepand din anul viitor o colaborare cu acestia pentru fabrica Ford din Romania. In momentul de fata principalii nostri clienti din domeniul auto sunt Automobile Dacia-Renault si Johnson Controls", a mai spus Seiman.

Scaderea vanzarilor companiei din prima parte a anului a fost influentata si de faptul ca unul dintre clientii importanti, producatorul de echipament sportiv Salomon din Franta, si-a relocat productia in Ucraina.

"Incepand din a doua parte a anului piata in domeniul nostru de activitate s-a mentinut stabila si estimam pentru anul viitor o crestere a pietei cuprinsa intre 8% si 10%. In momentul de fata avem 600 de salariati, 50 dintre acestia fiind angajati in acest an. Intentionam ca incepand din anul viitor sa mai angajam inca 120 de persoane avand in vedere si colaborarea cu compania Ford."