eMag a lansat un cititor de carti electronice

Autor: Andrei Constantinescu 15.12.2009

eMag, cel mai mare retailer IT&C de pe piata locala, a lansat ieri un cititor de carti electronice, denumit Story Reader produs de compania coreeana iRiver, la pretul de 999 de lei.

Dispozitivul prezinta o memorie interna de 2 GB in care pot fi stocate peste 1.600 de carti in diverse formate, precum Microsoft Word sau Adobe PDF, iar greutatea dispozitivului este de 300 de grame. Ecranul de 6 inci (90 x 120 mm) a fost realizat cu ajutorul tehnologiei E-Ink, care permite anularea efectului de reflexie al ecranelor LCD si are un consum minim de energie, sustin producatorii dispozitivului.

Pe langa functia principala, iRiver Story Reader poate reda muzica, aparatul recunoscand, printre altele, fisiere MP3. Dispozitivul este dotat cu boxe interne si mufa pentru casti. De asemenea iRiver Story poate fi folosit ca reportofon, iar inregistrarile sunt salvate in format MP3. Aparatul ofera si functii de agenda personala. E-Book Reader vine in pachet impreuna cu un card de memorie de 2 GB, care contine 50 de carti digitale in limba romana. Printre acestea se enumera "Amintiri din copilarie" de Ion Creanga, "Geniu pustiu" de Mihai Eminescu sau "Moara cu noroc" de Ioan Slavici.