Prin „achizitiile” de la PSD si PNL, PD-L si-a format deja majoritatea

Autor: ZF 15.12.2009

PD-L, UDMR, grupul minoritatilor nationale si independentii au majoritatea pentru a trece orice guvern propus de Traian Basescu, lasand in offside PNL, care ar vrea imposibilul in opinia democrat-liberalilor, pozitia de premier pentru Crin Antonescu sau pentru un independent.
"Noi plecam maine (astazi, n.n.) la 12.00 la discutii cu liberalii cu premier PD-L. Aceasta este decizia noastra. Este o decizie luata de forul de conducere al partidului si nu se poate negocia", a declarat secretarul general al PD-L Vasile Blaga. PD-L si celelalte trei grupuri au de partea sa cel putin 238 de parlamentari si asteapta sa li se alature inca un senator de la PNL.
Democrat - liberalii au inceput ieri negocierile cu UDMR pentru impartirea portofoliilor, reprezentantii minoritatii maghiare urmand sa primeasca cel putin doua ministere, Dezvoltarea si Telecomunicatiile. Numele viitorului premier este o necunoscuta, de vreme ce PD-L si UDMR au cerut ieri amanarea votului pentru cabinetul Negoita. Lideri ai PD-L au vehiculat in ultimele zile numele presedintelui partidului, Emil Boc, premierul demis in octombrie, ca fiind o posibila solutie pentru a forma un nou guvern, in conditiile in care varianta unui prim-ministru din afara partidului este exclusa. Discutiile oficiale pentru instalarea noului guvern vor avea loc dupa ce presedintele Traian Basescu isi va prelua cel de-al doilea mandat, lunea viitoare, acesta fiind si motivul pentru care PD-L a propus amanarea votului pentru Negoita, a explicat ieri deputatul Sever Voinescu.