Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 16.12.2009

Acordul pe probleme climatice este in pericol din cauza ajutoarelor financiare

Seful ONU, Ban Ki-moon, a recunoscut ca un acord pe probleme climatice incheiat la Copenhaga este posibil sa nu includa si acordarea ajutorului financiar promis pentru statele in dezvoltare. Aceasta marturie va infuria statele mai sarace si este posibil sa zadarniceasca un acord pe scara larga. Statele sarace ar putea astfel sa nu primeasca ajutoare financiare pe a combate incalzirea globala. "Aceasta problema am putea incepe sa o discutam anul viitor", a spus Ban. Statele in dezvoltare au insistat ca orice acord va fi incheiat la Copenhaga, acesta sa stipuleze ca ele vor primi cel putin 100 mld. dolari pe an pana in 2020.

Credit Suisse alege SUA in detrimentul Iranului

Credit Suisse a surprins pietele financiare marti noaptea atunci cand a recunoscut ca urmeaza sa plateasca autoritatilor americane 536 mil. dolari pentru a solutiona problemele legate de acordurile financiare ale bancii cu Iranul. Banca elvetiana, care si-a castigat reputatia pentru ca a reusit sa evite probeleme grave in timpul crizei financiare, a refuzat sa ofere detalii suplimentare celor precizate in comunicatul de presa. Banca a fost acuzata de autoritatile americane ca a violat regulile care nu ii permiteau sa incheie acorduri cu state sanctionate precum Iranul si Sudanul.

British Airways incearca sa blocheze greva

Problemele din cadrul British Airways s-au agravat marti dupa ce oficialii companiei au lansat promisiuni false si au actionat in instanta pentru a bloca greva de 12 zile ce urmeaza a incepe marti.