ULTIMA ORA/ Premiu international pentru “Ghidul vinurilor 2009” de Dan-Silviu Boerescu & Catalin Paduraru

Autor: Ziarul de Duminica 16.12.2009
Editia 2009 a ghidului celor mai bune 365 de vinuri (romanesti si de import) de pe piata autohtona a fost premiata de Gourmand World Cookbook Awards drept cea mai buna carte de profil din Romania in acest an. Pentru aceasta decizie, a contat si faptul ca fiecare vin a fost insotit de sugestii gastronomice, adesea unele neconventionale.
In urma acestei performante, cartea "Ghidul vinurilor 2009" de Dan-Silviu Boerescu & Catalin Paduraru, editata de Lifestyle/TREI, a fost selectata, la categoria "Best Guide", pentru finala mondiala a Gourmand World Cookbook Awards, eveniment care se va desfasura la Paris, pe 11 februarie 2010, la teatrul Le CentQuatre, o data cu deschiderea Paris Cookbook Fair. La finala mondiala, participa volume semnate de autori din 136 de tari.
Prima editie a "Ghidului vinurilor" a aparut in 2008, lucrarea premiata fiind a doua editie; peste doar cateva zile, autorii vor propune o a treia editie - "Ghidul vinurilor 2010", pentru care materialul despre vinuri, spumante si distilate, insotit de sugestii gastronomice, a fost adus la zi: peste 250 din cele 365 de vinuri au fost schimbate, in acord cu evolutiile de pe piata de vin.
DAN-SILVIU BOERESCU conduce editia romana a revistei PLAYBOY, este scriitor (peste 20 de volume publicate), iar in cadrul colectiei Lifestyle a semnat mai multe volume, intre care "Gradina Imperiului sau Istoria erotica a micului dejun". Recent, a realizat o noua editie a faimoasei carti "Dictatura Gastronomica. 1501 mancari din 1935" de Constantin Bacalbasa.

CATALIN PADURARU este critic de vin, fondator al Vinexpert si www.evinoteca.ro, membru al ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) si FIJEV (Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin).