Euromedic merge pe afaceri mai mari cu 30% anul viitor

Autor: Ioana David 16.12.2009

Operatorul de servicii medicale private Euromedic estimeaza pentru anul viitor o crestere cu 30% a cifrei de afaceri comparativ cu nivelul de peste 80 mil. lei (19 mil. euro) asteptat in 2009.

"Pentru 2009 estimam o crestere cu 80% a cifrei de afaceri fata de 2008. Aceasta crestere se bazeaza nu numai pe businessul existent la inceputul anului, ci si pe investitiile efectuate pe parcurs. Cifra de afaceri inregistrata in primele 11 luni ale acestui an a fost de 75,6 milioane de lei (18 mil. euro - n. red.) fiind generata si de noile centre deschise in 2009", a spus Anca Petca, presedinte al Euromedic Romania.

Compania a investit in acest an peste 8 mil. euro intr-un centru de diagnostic la Focsani si trei centre de dializa la Baia Mare, Botosani si Piatra-Neamt si in achizitionarea de echipamente noi pentru unele centre mai vechi. "In 2010 activitatea companiei se va focusa pe consolidarea centrelor existente si pe reinnoirea echipamentelor in unele centre. Nu excludem insa posibilitatea deschiderii unor noi centre la finele anului", a mai spus Petca.

Compania are 500 de angajati. Euromedic International din care Euromedic Romania face parte opereaza centre de diagnostic si dializa in Europa. Din actionariat fac parte fondurile de investitii Ares Life Sciences, ridicat de miliardarul Ernesto Bertarelli, si Merrill Lynch GPE.