Pret de lichidare la PwC: 9 euro/mp in Crevedia, la Buftea. Fata de 2008, pretul a scazut cu 75%. Cum comentati?

Autor: Cristi Moga 16.12.2009

Firma PricewaterhouseCoopers (PwC), lichidatorul judiciar al firmei EFG Crevedia Development, a vandut ieri in urma unei licitatii un teren de 124,16 hectare situat in comuna Crevedia din apropierea Capitalei pentru pretul de pornire de 11,17 milioane de euro, ca urmare a unuia dintre cele mai rasunatoare falimente imobiliare de pe piata locala.

"A fost un singur ofertant in cadrul licitatiei, care a dorit sa ii protejam identitatea pana la definitivarea actelor. La licitatie s-a prezentat doar avocatul cumparatorului", a declarat pentru ZF Speranta Munteanu, senior director al departamentului de restructurare a afacerii in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania.

Grupul de investitori britanici care administra portofoliul evalua terenul la un pret de 42 de euro/metrul patrat in luna iulie 2008. Tranzactia s-a realizat la un pret de sub 9 euro/mp, respectiv un discount de peste 75%. Banii vor fi folositi pentru a achita o parte din creditul contractat de EFG de la Raiffeisen pentru achizitia terenului, a carui destinatie era constructia unui "minioras" cu 6.000 de locuinte.

Datoriile firmei EFG Crevedia se ridicau la 21 mil. euro la inceputul anului, potrivit mfinante.ro.