Prima grija a ministrului economiei Videanu: Includerea exploatarii de la Rosia Montana in programul de guvernare. UPDATE: In aceeasi zi Gabriel Resources a mai ridicat 50 mil. euro de pe bursa

Ziarul Financiar 18.12.2009

Proiectul controversat al exploatarii aurifere de la Rosia Montana fost inclus in programul de guvernare, si ar putea incepe cat mai curand posibil cu actualul investitor, compania canadiana Gabriel Resources, a declarat vineri ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu.

"Vreau pornirea acestui acestui proiect cat mai curand posibil", a afirmat Videanu.

Proiectul minier a generat numeroase polemici intre autoritati, reprezentanti ai organizatiilor ecologiste si cei ai companiei, din cauza metodei de exploatare cu cianuri, care ar putea afecta intregul bazin al Dunarii.

Vineri, compania Gabriel Resources, prezenta in Romania prin Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), a finalizat un plasament privat cu BSG Capital Markets privind subscrierea de catre noul investitor a 30 de milioane de actiuni comune, reprezentand 9% din titluri, in schimbul a 67,5 milioane de dolari (47 mil. euro), potrivit unui comunicat al companiei.

Este pentru prima data cand acest proiect este inclus in prioritatile unui guvern.