Seful AIG: Ne va lua cel putin doi ani pentru a inapoia datoriile catre guvern

Ziarul Financiar 21.12.2009

Asiguratorul american salvat din bani guvernamentali, American International Group (AIG), va avea nevoie de cel putin doi ani pentru inapoierea datoriilor, beneficiind insa de un stil de management agresiv, a declarat CEO-ul companiei Robert Benmosche intr-un interviu acordat Financial Times.

AIG a fost ajutata cu 180 miliarde dolari din banii contribuabililor americani, dar Benmosche considera ca inapoierea datoriei este in vizorul acestuia. "Cu cat avem mai mult timp, cu atat este mai mare probabilittea de a-i inapoia. Iar telul nostru este sa ii dam pe toti inapoi", a spus el.

Benmosche considera ca stilul sau managerial agresiv este un factor cheie pentru oprirea caderii companiei, reusind sa refaca increderea unor angatati demoralizati si rezistand sa faca fata presiunilor guvernului american de a vinde cat mai repede activele.

"Pur si simplu ne spun 'scapam de toate'", a spus Benmosche. "Problema pentru mine era ca daca suma partilor este mai mica decat cea a intregului si este nevoie de toata suma pentru ianpoierea banilor guvernului, atunci nu va merge".