Executivii AIG au "uitat" sa inapoieze bonusurile primite

Ziarul Financiar 23.12.2009

La inceputul acestui an, compania de asigurari American International Group anunta ca a platit angajatilor diviziei care a dus la caderea companiei bonusuri de peste 165 milioane dolari, acest anunt fiind intampinat cu critici puternice din partea americanilor si a presedintelui Barack Obama, dar si de amenintari cu moartea.

Ca urmare a acestor critici, procurorul general al New York-ului, Andrew Cuomo a amenintat ca va face publice numele celor care au beneficiat de aceste bonusuri, executivii diviziei de produse financiare a AIG convenind in graba sa inapoieze pana la finele anului bonusuri in valoare totala de aproximativ 45 milioane de dolari.

Cu toate acestea, conform Washington Post, pana acum doar 19 milioane de dolari au fost inapoiati.

O parte dintre angajatii diviziei au hotarat ca mai bine parasesc compania decat sa inapoieze banii. Alti angajati au hotarat sa ramana in cadrul companiei, asteptand insa sa afle ce decizii vor lua tarul bonusurilor, Kenneth Feinberg, si presedintele american in legatura cu politicile ulterioare de bonificatie ale companiei.

Banii au fost investiti strategic, o zeci de angajati angajand deja mai multi avocati care sa le apere drepturilor daca AIG va ajunge sa intre in conflict deschis cu guvernul american.