Opinie: Ce cozi ar fi fost azi la cumparaturi, fara cele 11 hipermarketuri construite in ultimii cinci ani in Bucuresti

Autor: Cristi Moga 30.12.2009

Toata lumea vorbeste de criza si oamenii sunt mai atenti la ce pun in cosul de cumparaturi, dar cozile la hipermarketurile din Bucuresti continua sa fie destul de mari in cele mai multe dintre magazine, desi numai in acest an au mai fost deschise doua unitati de mari dimensiuni - Real in Cotroceni Park si Carrefour in Grand Arena.

Nu mai devreme de 2004 insa, in Bucuresti existau doar trei hipermarketuri moderne - Carrefour in Militari si pe soseaua Orhideelor si Cora Pantelimon, proiecte care atrageau cumparatori din toate cartierele orasului.

Intre timp, expansiunea retelelor de hipermarketuri a insemnat deschiderea de magazine in majoritatea cartierelor, din Titan, Colentina si Vitan, pana in Berceni si mai ales Militari, cartier in care au deschis unitati toti cei patru jucatori mari de pe piata (Carrefour, Cora, Auchan si Real).

Cele 14 hipermarketuri din Bucuresti pot deservi in aceste zile simultan cel putin 700 de persoane, luand in calcul o medie de 50 de case de marcat per magazin. Principala inaugurare programata pentru anul viitor este hipermarketul Cora din proiectul Sun Plaza, care va fi unul dintre cele mai mari de acest gen din Bucuresti.

Expansiunea retailului modern a inceput in Bucuresti dar a atins si localitati precum Patarlagele (Buzau), unde Penny Market a deschis recent un magazin, in timp ce un oras precum Petrosani are in prezent cinci supermarketuri (Billa, Carrefour Expres, Penny, Profi si Spar).