Bursa din Tokio va lansa o platforma de tranzactionare de mare viteza

Ziarul Financiar 03.01.2010

Bursa de la Tokio ba lansa un nou sistem de tranzactionare de mare viteza incepand de luni, informeaza ABC News.

A doua mare bursa din lume, dupa cea de la New York, si-a petrecut ultima saptamana testand sistemul "Arrowhead", care poate procesa tranzactiile in cinvi milisecunde, de 600 de ori mai repede decat cele doua-trei secunde necesare pentru platforma anterioara.

Prin acest upgrade, institutia spera ca atraga traderii catre programele de calculator automatizate pentru a face tranzactii cat mai rapide si cat mai frecvente. Tradingul algoritmic, in prezent utilizata de investitorii institutionali precum fondurile de pensii, permite desfasurarea celei mai mari parti din tradingul realizata pe pietele din SUA si Europa, dar s-a dovedit neatragator pentru pietele asiatice.

Noua platforma ar trebui sa puna capat si problemelor cu care bursa de la Tokio s-a confruntat in ultima perioada. Luna trecuta, in urma unui ordin judecatoresc, Bursa de la Tokio a fost nevoita sa plateasca 10,7 miliarde yeni (121 milioane dolari) daune companiei Mizujuo Securities pentru pierderile masive cauzate ca urmare a unor erori produse de serverul bursei in 2005.