Coloana de masini lunga de mai multi kilometri pe Valea Prahovei. Traficul rutier spre Bucuresti a fost deviat prin statiunea Cheia

Ziarul Financiar 03.01.2010

Peste 1.200 de politisti de la Circulatie au fost mobilizati, duminica, pentru a gestiona problemele din zonele afectate de ninsori, conform Gandul. Pana la ora pranzului, conducerea Politiei Rutiere ne-a asigurat ca nu sunt probleme deosebite privind calitatea drumurilor. Ca de obicei insa de sarbatori, turistii care au circulat pe Valea Prahovei s-au miscat cu greu, in coloane de cate 10 kilometri, asa cum se intampla pe drumul dintre Sinaia si Busteni. Adevarate recorduri de trafic au fost inregistrate in ziua de 30 decembrie, cand numai in Sinaia au intrat peste 26.000 de masini si, in aceeasi perioada, in zona Bran Moeciu, numarul masinilor se apropia de 30.000. Atat sambata cat si duminica, Politia Rutiera a adoptat cateva solutii menite sa fluidizeze cat de cat traficul gatuit de pe DN1.

Una dintre aceste solutii a fost inchiderea drumului dintre Rasnov si Paraul Rece, cel care asigura conexiunea catre DN1 turistilor care isi petrecursera sarbatorile in zona Bran-Moeciu. Acesti turisti au trebuit sa se intoarca in Capitala prin Pitesti si apoi pe Autostrada A1. Aflati pe www.gandul.info care sunt celelalte solutii adoptate de Politia Rutiera pentru fluidizarea circulatiei catre Bucuresti.