Gheata care aduce bani: Aproximativ trei sute de turisti britanici au facut rezervari la Hotelul de Gheata de la Balea Lac

Ziarul Financiar 03.01.2010

Aproximativ 300 de turisti britanici au facut rezervari, pentru acest sezon, pentru camerele Hotelului de Gheata de la Balea Lac, judetul Sibiu, dupa ce in noaptea de Revelion 12 turisti din Anglia au petrecut acolo, conform Mediafax.

"Pe langa senzatia aproape ireala oferita de acest loc sau experienta inedita a somnului intre gheturi, cei 12 britanici au avut parte in noaptea de Revelion si de un meniu special, oferit de Ice Restaurant. Din meniul special nu au lipsit aperitivele, buchetul de somon fume cu crema de icre, sosul din mustar si painea prajita, supa crema de morcovi cu frisca si crutoane, medalionul de vitel cu crema din boabe de piper verde, varza de Bruxelles si piureul de cartofi cu rozmarin, dar nici desertul-surpriza a la Ice Hotel. Aperitivul si desertul au fost servite pe platouri de gheata, fapt ce reprezinta o premiera pentru Romania si aceasta parte a Europei", se arata intr-un comunicat al hotelului.

Potrivit sursei citate, tot mai multi turisti din Anglia au ales sa viziteze Ice Hotel, dupa ce acesta a fost inaugurat, in noaptea de Revelion, de cei 12 britanici.

"Tot mai multi locuitori ai Marii Britanii doresc sa ajunga la Ice Hotel de la Balea Lac. Untravelled Paths, operatorul turistic ce i-a adus in Romania pe cei 12 britanici ce si-au petrecut Revelionul 2010 la Ice Hotel, doreste sa mai vina aici cu alte cateva serii de turisti, numarul celor ce si-au facut deja o rezervare pe acesta filiera fiind de aproximativ trei sute", se arata in comunicat.