Fructe, sucuri si hartie igienica, cosul romanilor dupa sarbatori

Ziarul Financiar 03.01.2010

Dupa mesele grele de sarbatori romanii au iesit in numar mare la magazine pentru cumpara noi provizii. Hipermarketurile din Capitala s-au umplut din nou, la mare cautare acum fiind fructele, sucurile si hartia igienica in cantitati mari, conform Gandul.

Cu ochii incercanati de la noptile albe si sticlele rapuse, mergand mai greoi de la kilogramele acumulate, romanii au lasat de-o parte placerile sarbatorilor si s-au intors la activitatile de zi cu zi - mersul la hipermarket. Desi multi se asteptau, ieri, sa gaseasca magazinele mai libere, cozile la casele de marcaj erau formate din nou din sute de persoane. Punctele de interes, insa, se schimbasera. Daca inainte de sarbatori aglomeratia se formase in jurul raioanelor de carne si prajituri, acum bataia era la raionul de fructe si sucuri naturale.

Oamenii cautau acum alimente care sa nu pice la fel de greu ca produsele de sarbatori. Citricele erau la mare cautare (pentru degresare, cum ziceau clientii), dar nici la mere si alte fructe autohtone inghesuiala nu era mai mica. Cine termina cu facutul proviziilor de fructe, trecea la raionul de sucuri. Preferate erau cele asa-zis naturale in locul celor carbogazoase. De la raionul de sucuri se trecea la cel de iaurturi, game intregi de lactate cu fructe fiind aruncate in carucioare. Desi alimentele cumparate erau mai usoare, acestea erau puse in carucioare tot in cantitati industriale. Despre cumparaturile romanilor dupa Sarbatorile de iarna cititi pe www.gandul.info.