Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 04.01.2010

Pe Heathrow, controlul pasagerilor se va face cu ajutorul unor scannere corporale

Persoanele care vor utiliza aeroportul Heathrow vor fi supuse unor controale mai drastice, realizate cu ajutorul unor scannere pentru intregul corp, potrivit BAA, operatorul de aeroporturi. Aceasta masura va fi pusa in aplicare imediat ce va fi posibil. Decizia a fost luata dupa ce Gordon Brown, premierul britanic, a promis sa utilizeze aceasta tehnologie controversata. El a afirmat ca aeroporturile trebuie sa adopte masuri de securitate mai drastice dupa ce, in ziua de Craciun, un terorist a incercat sa deturneze un avion de pasageri ce realiza o cursa transatlantica. Atacul a esuat.

2010 ar putea aduce Marii Britanii o criza fiscala

Marea Britanie este amenintata de o criza bugetara in acest an, in conditiile in care economia este posibil sa stagneze pana la sfarsitul lui 2010, potrivit unui studiu realizat de Financial Times in randul mai multor economisti. La intrebarea care sunt cele mai mari trei riscuri ce ameninta economia, 37 din cei 79 economisti intervievati au raspuns ca Marea Britanie este amenintata de o criza fiscala care ar putea sa agraveze din nou situatia.

Manchester United vrea sa emita obligatiuni pentru a-si refinanta datoriile

Manchester United analizeaza posibilitatea realizarii unei emisiuni de obligatiuni. Aceasta initiativa face parte dintr-un plan mai amplu al echipei de fotbal britanice ce activeaza in Premier League, care incearca sa isi refinanteze datoriile in valoare de 700 mil. lire. Manchester United se afla in discutii cu doua banci - JPMorgan si Deutsche Bank - pentru a-si putea reorganiza creditele contractate. Datoriile mai multor cluburi de fotbal au alarmat autoritatile.