"Superphone"-ul 3D de la Google ar putea ajunge in Romania prin Vodafone. GALERIE FOTO

Autor: Adrian Seceleanu 06.01.2010

Nexus One, "superphone"-ul lansat ieri de compania americana Google, nu poate fi cumparat momentan din Romania, insa ar putea ajunge pe piata locala prin intermediul Vodafone, care va distribui terminalul in Europa, conform declaratiilor facute de oficialii motorului de cautare.

In prezent, mobilul poate fi cumparat direct de la Google pentru 529 de dolari, sau cu 179 de dolari impreuna cu un abonament pe doi ani la divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom din SUA (T-Mobile). Momentan, Google nu accepta comenzi online din Romania pentru Nexus One.

Potrivit oficialilor companiei americane telefonul mobil urmeaza sa fie disponibil in Europa prin Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume.

Vodafone detine al doilea jucator de pe piata de telefonie mobila din Romania astfel incat este posibil ca operatorul sa fie cel care va vinde primul acest terminal. Vodafone a fost deja primul operator care a lansat in Romania primul mobil HTC cu sistem de operare Google Android.

Apple iPhone, cel mai mare rival al Nexus, este vandut in Romania in exclusivitate de Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila.