Manchester United a angajat cele mai puternice banci din lume pentru a-i vinde obligatiuni de 560 milioane de euro

Autor: Cristina Rosca 11.01.2010

Echipa britanica de fotbal Manchester United a angajat Bank of America-Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, KKR&Co si Royal Bank of Scotland pentru vanzarea unor obligatiuni cu scadenta la sapte ani a caror valoare totala se ridica la 500 mil. lire sterline (800 mil. dolari, 560 mil. euro), potrivit unui bancher implicat in aceasta tranzactie, scrie Bloomberg.

Manchester incearca sa vanda obligatiuni deoarce proprietarul de origine americana al echipei de fotbal din Premier League incearca sa restructureze datoriile clubului.
"Manchester United a anuntat ca incearca sa stranga 500 de milioane de lire sterline, iar principala sursa va fi o emisiune de titluri cu scadenta in 2017", potrivit unor surse oficiale. "Obligatiunile, ce vor fi vandute pentru ca ulterior banii sa fie folositi pentru restructurarea datoriilor contractate de club, vor fi emise de MU Finance".
Philip Townsend, purtatorul de cuvant al clubului a refuzat sa ofere alte detalii.

Echipa de fotbal, controlata de familia Glazer, din Statele Unite, are datorii de 699 mil. lire sterline. Malcom Glazer, un om de afaceri american, a cumparat participatia majoritara in 2005. De la venirea sa, echipa a castigat trei titluri de campioana nationala, iar in 2008 a castigat Champions League.