Grija ratelor la banca si a problemelor de sanatate iti mananca cinci ani de tinerete

Autor: Cristina Rosca 12.01.2010

Temerile legate de problemele economice si de cele privind sistemul de sanatate au ca efect imbatranirea mai rapida a populatiei, astfel incat, in prezent, limita inferioara a varstei mijlocii a coborat de la 40 de ani la 35, potrivit unui nou raport de cercetare.

"Treizeci si cinci de ani este acum o varsta de referinta, la fel cum era inainte 40 de ani, in conditiile in care, americanii simt presiunile varstei mijlocii mai devreme ca oricand", potrivit unei cercetari realizate de Philips Center for Health and Well Being, din Amsterdam.

Katy Hartley, directorul centrului care doreste sa aduca imbunatatiri calitatii vietii, a spus ca stresul cauzat de problemele economice si de cele legate de sistemul de sanatate, care de obicei sunt asociate varstei de 40 de ani, incepe sa afecteze si persoanele mai tinere.

"Datele sugereaza ca acum putem vorbi de varsta mijlocie inca de la 35 de ani", spune ea.
Aproape 80% din subiectii in varsta de 35 de ani au spus ca sunt ingrijorati de problemele economice si trei patrimi au spus ca isi fac griji pentru sistemul de sanatate. Acest lucuru demonstreaza ca acesti oameni au pierdut cinci ani de tinerete.