Slovacii cumpara 51% din operatorul telecom Datanet

Ziarul Financiar 13.01.2010

Soitron a.s., unul dintre cei mai importanti integratori de sistem din Slovacia, a cumparat 51% din actiunile operatolrului telecom local Datanet Systems, companie cu venituri de 15 mil. euro.

"Prin cooperarea dintre Soitron si Datanet Systems ne asteptam la (...) efecte sinergice, benefice pentru evolutia afacerilor noastre, cu atat mai mult cu cat portofoliile noastre de produse sunt similare - solutii complexe de comunicare de date si voce," a declarat Ondrej Smolár, director executiv al Soitron a.s.

Soitron este lider pe piata slovaca de solutii de comunicatii si infrastructura IT. Aceasta achizitie se inscrie in noua strategie de dezvoltare regionala a companiei Soitron, care detine controlul si la alte 2 companii din Republica Ceha si Slovacia.

Cele doua companii nu au oferit detalii despre valoarea tranzactiei.

"Datanet are acum oportunitatea de a-si dezvolta business-ul din Romania prin extinderea portofoliului de solutii si servicii oferite clientilor din Romania, cu solutiile complementare furnizate de Soitron," apreciaza Vasile Velicu, Managing Director la Datanet Systems. "In plus, putem contribui la cresterea regionala a afacerilor la nivel de grup, prin expertiza noastra in domeniul proiectarii si implementarii de sisteme de comunicatii pentru managementul traficului aerian, cat si pentru alti clienti din verticalele industriale strategice precum telecomunicatiile, industria bancara sau transporturile".

Soitron are peste 750 de angajati si un venit anual de peste 47 milioane de Euro. Datanet Systems este principalul partener Cisco in Romania, are in prezent 35 de angajati si un venit anual de peste 15 miloane de Euro.