Concurenta ancheteaza tranzactia Asesoft - Flamingo

Autor: Adrian Seceleanu 13.01.2010

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie privind posibila incalcare a legislatiei de catre Asesoft Distribution prin preluarea controlului asupra distributiei de produse IT a Flamingo International, constand in anumite relatii comerciale, si a activitatii de reparatii in garantie inainte ca achizitia sa aiba acordul institutiei.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii CC au realizat o inspectie inopinata la sediul Asesoft Distribution, au precizat reprezentantii CC fara a oferi detalii privind rezultatul controlului. Asesoft Distribution este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de distributie IT&C, cu afaceri anuale apropiate de 100 de milioane de euro.

"Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli", a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Conform prevederilor Legii 21/1996 privind concurenta, este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra celui mai mare retailer IT&C din Romania, eMag.

In martie 2009, Asesoft Distribution a preluat divizia de distributie a Flamingo International.

In urma acestui acord, mai multe contracte de distributie indirecta detinute de Flamingo Distribution Center au fost transferate catre Asesoft Distribution. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.