Cat costa vacanta de Valentine’s Day

Autor: Mirabela Tiron 14.01.2010

Hotelierii din statiunile montane si de pe litoral incearca sa isi umple camerele in perioada din apropierea Valentine's Day (14 februarie), cu pachete de vacanta de doua zile care includ cine romantice, acces gratuit la piscina si jacuzzi, pentru care un turist plateste in jur de 100 de euro.

"Hotelul nostru se deschide chiar cu ocazia acestui eveniment, pentru care avem deja cateva camere rezervate. Un sejur de doua nopti in perioada 11-15 februarie, care include cazare, o cina romantica si alte servicii costa 126 de euro de persoana", au declarat reprezentantii hotelului de patru stele Europa din Eforie Nord, controlat de omul de afaceri George Copos.

Daca la mare vacanta de Valentine's Day costa 126 de euro de persoana, in hotelurile de la munte ale omului de afaceri George Copos preturile sunt mai mici, un pachet de doua nopti plecand de la 78 de euro de persoana. Cele trei unitati hoteliere Sportul, Bradul si Poiana din Poiana Brasov, detinute de Copos, cumuleaza 163 de camere clasificate la trei si patru stele, care au rulat afaceri de 3,4 milioane de euro in 2008.

Sejur scurt, in strainatate

"Startul vanzarilor este dat de Valentine's Day, pentru care volumul de cereri a fost chiar neasteptat anul acesta. Pretul atractiv al biletelor de avion contribuie la decizia turistilor de a pleca in orase europene, in sejururi scurte, de trei zile", a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul excutiv al agentiei de turism Perfect Tour, cu afaceri estimate la 22 milioane de euro anul trecut. El nu a precizat cate pachete de vacanta s-au vandut pentru Ziua Indragostitilor.

Un sejur de trei nopti in Limasol (Cipru), cu bilet de avion inclus si cazare la hotel de patru stele, costa aproape 400 de euro, in perioada 12-15 februarie, potrivit datelor de pe site-ul agentiei de turism Perfect Tour.

O vacanta de trei nopti la Roma, cu cazare la hotel de trei stele si bilet de avion dus-intors, costa 344 de euro, in timp ce un pachet tot de trei stele la Amsterdam costa 388 de euro, potrivit site-ului agentiei de turism Prestige Tours. Tarifele pentru Londra sunt ceva mai mari, ajungand la 464 euro de persoana.

"Am cautat mai multe oferte pe internet si am gasit un pachet de trei zile la Venetia cu transport inclus, la un hotel de trei stele si bilet de avion. Pretul este de 263 de euro de persoana, ceea ce mi se pare avantajos fata de ofertele din tara", a declarat Daniel, 27 de ani.

Nici companiile aeriene nu pierd ocazia

Nu doar hotelurile sau agentiile de turism au lansat pachete speciale de Valentine's Day, dar si companiile aeriene. Operatorul low-cost Blue Air a introdus discount-uri de 50% la biletele de avion pe rute internationale cu ocazia Valentine's Day, potrivit reprezentantilor companiei. Biletele promotionale pot fi achizitionate in perioada 11-17 ianuarie pentru perioada de calatorie 10-18 februarie. Astfel, pretul unui bilet de avion dus-intors spre Roma, in perioada 13-15 februarie, costa 64 de euro, potrivit datelor de pe site-ul de rezervari al companiei Blue Air.