Ratingul HeidelbergCement, revizuit in crestere de S&P dupa ce grupul a anuntat ca va emite titluri de 1,4 miliarde euro

Ziarul Financiar 14.01.2010

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a revizuit in crestere ratingul pentru credite pe termen lung al grupului HeidelbergCement (HC), prezent si in Romania, dupa ce producatorul de materiale de constructii a anuntat ca vrea sa atraga 1,4 miliarde euro prin vanzarea de obligatiuni, conform Mediafax Business.

Calificativul pentru imprumuturi pe termen lung a fost revizuit in urcare, de la "B+" la "BB-", iar ratingul pentru credite pe termen scurt a fost confirmat la "B".

Perspectiva ratingului "BB-" este stabila, reflectand opinia specialistilor S&P ca situatia financiara a grupului nu se va imbunatati inainte de 2011.

S&P a modificat in urcare si calificativul de emitent al HC pentru obligatiuni negarantate prioritare la plata, de la "B+" la "BB-". Totodata, agentia a confirmat ratingul de recuperare a datoriilor in caz de intrare in imposibilitate de plata la "3" (respectiv 50-70% din creanta). Mai multe despre revizuirea ratingului pentru HeidelbergCement cititi pe www.mediafax.biz.