Renuntarea la impozitul de 3% pentru microfirme, inca un pas spre inchiderea micilor afaceri - patroni

Ziarul Financiar 14.01.2010

Renuntarea la impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor este inca o dovada ca bugetul pentru 2010 nu contine nicio masura care sa sprijine mediul de afaceri si inseamna un alt pas spre desfiintarea micilor afaceri, dupa aplicarea impozitului minim, sustin reprezentantii patronatelor citati de Mediafax.

"Ministerul Finantelor nu a facut nicio evaluare sa vada cate din cele 700.000-800.000 firme inregistrate in Romania sunt microintreprinderi si cat incaseaza prin aplicarea impozitului de 3%, bani pe care ii lua sigur. Asa bagam pe cheltuieli tot, iar cei care intreaba contabilul vor plati zero lei la buget, iar cei care nu, vor plati 16% pe profit, deci bugetul pierde astfel", a declarat, joi, Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

El a mentionat ca masura arata inca o data ca bugetul cuprinde "zero" masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, Guvernul fiind interesat doar sa imparta banii, fara sa tina cont de niciun amendament propus.

Microintreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel ca orice firma, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau a impozitului minim, fara a mai putea opta pentru impozitul de 3% pe venit.