Continua razboiul bloggerilor pesedisti. Mitrea: Suspendarea lui Basescu si indepartarea lui Nastase de la conducerea PSD, greseli majore ale partidului

Autor: Iulian Anghel 14.01.2010

Miron Mitrea, fost ministru in guvernul Nastase si fost secretar general al PSD sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, in 2007, a fost "o eroare majora" a PSD.

Cu doar o zi inainte, fostul premier si presedinte al PSD, Adrian Nastase, sustinea, pe blogul sau, ca una dintre cela mai grave greseli ale PSD din ultimii ani, a fost aceea ca a intrat, in 2009, la guvernare alaturi de PD-L.

Pe masura ce congresul la care ar urma sa fie puse la bataie functiile de conducere din PSD se apropie pesedistii cu ambitii isi intensifica campania interna.

Mircea Geoana doreste sa-si conserve pozitia de presedinte al PSD,Cristian Diaconescu spune ca nu s-ar da in laturi sa atace aceasta pozitie, Miron Mitrea sustine ca l-ar sprijini pe Diaconescu, iar, daca acesta nu candideaza la prima pozitie in partid, o va face chiar el. Cat despre Adrian Nastase, si el vizeaza sa revina in fruntea partidului, macar pe pozitia de presedinte executiv (care va fi infiintata), daca nu pe cea de presedinte.

Astazi, Mitrea a dat semnalul ca s-ar repozitiona alaturi de Nastase. Pe blogul sau el scrie ca o prima eroare a PSD a fost inlaturarea lui Adrian Nastase de la conducerea partidului, in 2006, si cedarea conducerii Camerei Deputatilor detinuta de acesta.

El adauga ca actiunea de suspendare a presedintelui si esecul de la referendum au condus la relansarea PD-L si a lui Traian Basescu, care inainte de aceste evenimente se aflau in cea mai grava criza de credibilitate publica.

O a treia greseala a fost, spune Mitrea, gestionarea inabila a guvernarii cu PD-L "precum si acceptarea cu foarte putin timp inainte de iesirea de la guvernare a unor pachete legislative controversate au contribuit major la pierderea alegerilor prezidentiale".

Este interesant ca analiza lui Mitrea coincide, in multe puncte, cu viziunea a lui Adrian Nastase privind greselile facute de partid, in timp. Ceea ce critica ambii sunt actiuni ale partidului care s-au petrecut sub conducerea lui Mircea Geoana.