Renault conditioneaza mentinerea activitatii la fabrica din Flins de primirea unui ajutor de stat din partea Frantei

Ziarul Financiar 17.01.2010

Carlos Ghosn, CEO-ul Renault, a promis sa mentina numarul de angajati la fabrica din Flins-Franta, dupa ce a avut o intalnire cu presedintele francez Nicolas Sarkozy si a obtinut ajutor de stat pentru dezvoltarea de masini electrice, conform Bloomberg.

Renault va continua sa produca modelele Clio la fabrica din nord-vestul Parisului si va incepe productia pentru noile modele Clio IV, a declarat Sarkozy intr-un comunicat facut public sambata. Guvernul francez va oferi imprumuturi de 170 milioane euro in vederea dezvoltarii de masini electrice si baterii, a spus acesta.

Ghosn a fost chemat sa se intalneasca cu presedintele Frantei dupa ce producatorul auto a anuntat ca este pregatit sa isi mute productia pentru urmatoarea versiune Clio la fabrica din Bursa, Turcia. Informatii privind acest plan au venit dupa ce Franta a cheltuit aproximativ 600 milioane euro pentru programul de innoire a parcului auto si a oferit companiei Renault 3 miliarde de euro pentru a trece de cea mai grea recesiune dupa al doilea razboi mondial incoace.

"Nu am investit toti banii acestia pentru sustinerea producatorilor auto doar pentru a-i vedea cum isi muta fabricile in alte tari", a spus Sarkozy legislatorilor in cadrul Adunarii Nationale din 13 ianuarie. Statul francez este cel mai mare actionar al Renault cu o participatie de 15%.