Adevarul: Clanul mafiot al lui Bahaian a lovit si la Galati

Ziarul Financiar 17.01.2010

Garda Financiara Galati a trecut la controlul SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati, societate care, pana la data de 23 aprilie 2004, a fost administrata de Valentin Slepag, unul dintre locotenentii lui Sergiu Bahaian, informeaza Adevarul.

Ulterior acestei date, administratorul firmei a fost Kertesz Istvan, din Vulcan, judetul Hunedoara.

Verificarile de la Galati au fost initiate ca urmare a unei solicitari transmise de Comisariatul Regional Constanta al Garzii Financiare. Erau vizate realitatea si legalitatea tranzactiilor dintre SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati si SC REXACTIV SRL Bucuresti, tranzactii care se refereau la livrarea de catre societatea din Galati a cantitatii de 3.000 tone de tabla laminata la cald destinata exportului, marfa in valoare totala de peste 61 miliarde lei.
Prima surpriza a fost ca firma galateana nu functiona la sediul social declarat.

In urma controlului s-a demonstrat ca relatiile comerciale dintre societatea galateana si cele din Constanta si Bucuresti nu au fost deloc ortodoxe. Mai mult, s-a ajuns la concluzia ca SC DEZMEMBRARI IMPEX SRL Galati este, clar, o societate constituita si utilizata cu scopul vadit de a se sustrage si de a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat.

Valentin Slepag este unul dintre locotenentii lui Sergiu Bahaian, cel care ar fi ordonat asasinarea a cel putin patru persoane cu care ar fi muncit.

Mai multe despre ancheta desfasurata la Galati cititi pe www.adevarul.ro.