O portiune de 2,7 km din centura Sibiu va fi construita cu 10 mil. euro

Autor: Catalin Lupoaie 17.01.2010

Ministerul Transporturilor a semnat vineri contractul de lucrari pentru "Constructia variantei de ocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada - Sectiunea 2, km 14,8 - km 17,5 si reabilitarea DJ 106B, km 0 - km 3,6", aceasta fiind ultima portiune a centurii Sibiu, care se afla deja in constructie pe o portiune de 14,8 km inca din 2003.

Valoarea totala a contractului este de 9,8 mil. euro (fara TVA) din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat.

"Finalizarea Variantei de Ocolire a Municipiului Sibiu va asigura conditii optime de siguranta si confort a circulatiei rutiere, prin transferul traficului de tranzit. In afara localitatii obtinandu-se atat importante economii de timp cat si diminuarea gradului de poluare a mediului si Imbunatatirea calitatii vietii In zona urbana", afirma reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitatie deschisa, conform OUG 34/2006, firmei Vectra Service, detinuta de omul de afaceri Marcel Butuza, beneficiar fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. Durata de implementare a contractului este de 14 luni de la data Inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 24 de luni.

Lucrarile la portiunea de 14,8 km a centurii Sibiu, care se afla in constructie, sunt derulate de consortiul germano-roman Boegl-Geiger-Comtram si vor fi incheiate anul acesta.