Arestarile din weekend, reclama pentru actualul sef al DIICOT? Procurorul general il propune pe Codrut Olaru pentru un nou mandat

Ziarul Financiar 17.01.2010

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca l-a propus ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pe procurorul Codrut Olaru pentru un nou mandat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Oragnizata si Terorism (DIICOT).

In 11 ianuarie 2007, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire in functia de procuror sef al DIICOT a lui Codrut Olaru, mandatul acestuia urmand sa expire.

Ministrul Justitiei de atunci, Monica Macovei, l-a propus pentru functia de procuror sef pe Codrut Olaru.

Declaratiile procurorului general al Romaniei vin dupa ce in week-end procurorii DIICOT i-au arestat pe Sergiu Bahaian si mai multi complici de-ai sai in ceea ce poate fi considerat cel mai grav caz de crima organizat din Romania iar liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alaturi de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi, care au facut, duminica, 47 de perchezitii domiciliare.