UTA Arad, echipa de fotbal cu datorii si fara jucatori, ar putea intra sub ancheta financiara

Ziarul Financiar 17.01.2010

Directorul tehnic al gruparii UTA Arad, Ionut Popa, a declarat ca a cerut sa se faca un control financiar cu privire la perioada 2006-2009, in care clubul a ramas cu datorii si fara jucatori, in conditiile in care s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Am cerut sa se faca un control, sau un audit, la club, cu privire la perioada 2006-2009, pentru a vedea daca a fost furt sau incompetenta aici. O perioada care pare jaful fotbalului textilist. A fost o perioada cand s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, iar clubul a ramas fara jucatori si cu datorii. Se vede cum s-a lucrat atunci si unde a ajuns echipa acum. Era o perioada cand se aduceau jucatori la UTA pe sume fabuloase, chiar daca erau batrani, bolnavi sau terminati. Acum au ramas datoriile. Asa, UTA nu poate scapa de saracie. Nu vreau sa condamn pe nimeni in special. Vreau sa nu mai fim considerati fraieri", a spus Popa.

Ionut Popa a precizat ca, daca in toamna a spus ca obiectivul echipei UTA Arad este salvarea de la retrogradare, acum acesta este salvarea de la desfiintare.