Motorola si Nokia ar putea fi interesati de Palm

Autor: Magraon Andreea 17.01.2010

Nokia si Motorola, doi dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de telefoane mobile, ar putea fi interesate sa cumpere compania americana Palm, un jucator mai mic pe acest segment, scrie Bloomberg care citeaza declaratiile analistului Charlie Wolf de la compania newyorkeza Needham & Co.
"Exista doua companii, Nokia si Motorola, care au probleme pe piata smartphone. Daca ar cumpara Palm, fie Nokia, fie Motorola ar avea acces la o platforma foarte eleganta", a declarat Wolf.
Reprezentantii companiei finlandeze Nokia au refuzat sa comenteze declaratiile lui Wolf, pe care le-au caracterizat ca fiind speculatii.
Actiunile Palm au crescut la sfarsitul saptamanii cu 5,6% la bursa Nasdaq pe fondul zvonurilor ca firma ar putea fi cumparata, dar si al lansarii unei noi oferte comerciale a operatorului de telefonie mobila Verizon Communications, care pune accent pe smartphone-urile firmei. De la inceputul anului actiunile Palm au crescut cu 35%, ducand valoarea companiei la 2,3 mld. dolari.
Verizon a anuntat in aceasta luna ca doreste sa vanda versiuni noi ale telefoanelor Pre si Pixi de la Palm. Verizon doreste astfel sa atraga mai multi clienti pe piata smartphone-urilor.