Cum foloseste banii "guvernul investitiilor" in an de criza. Videanu: "Ne furam caciula unul la altul"

Ziarul Financiar 18.01.2010

"Acest Guvern este Guvernul investitiilor si al salvarii locurilor de munca ale romanilor. Prin investitii gasim solutii sa modernizam infrastructura romaneasca si sa pastram si sa cream locuri de munca", spunea premierul Emil Boc in luna mai, anul trecut, adaugand ca investitii precum modernizarea infrastructurii "vor aduce siguranta zilei de maine pentru romani /../ lucrurile vor merge in directia buna si vom putea avea in continuare resursele financiare si pentru plata salariilor si a pensiilor in Romania".

Ce s-a intamplat cu Guvernul investitiilor? Chiar daca primul ministru Boc a anuntat, la finele anului trecut, ca va aloca cel putin 20% din buget pentru investitii publice, se pare ca niciun leu nu va merge catre proiecte noi, scrie Gandul. Actualul Cabinet Boc pune astfel cruce noilor proiecte de investitii, preferand sa se axeze pe finantarea celor vechi, unele dintre ele incepute in anii '70, dupa cum recunostea recent ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Aflati de pe www.gandul.info care sunt 52 din cele mai importante proiecte de investitii publice ale Cabinetului Boc si cum se face guvernul ca le finanteaza.