De ce sa stai cu chirie cand te poti muta la un hotel de patru stele?

Autor: Mirabela Tiron 18.01.2010

Familia Lazar, proprietara complexului de hoteluri Caro Hotels din Capitala, care a avut ocupate doar un sfert din cele 215 camere, a decis sa ofere posibilitatea locuirii in hotel pentru 590 de euro pe luna, tarif ce concureaza cu chiriile unor garsoniere de lux.

Confruntati cu prabusirea gradului de ocupare, proprietarii au trecut practic de la 89 de euro pe noaptea de cazare la doar 19 euro daca inchiriaza pe o luna, potrivit serviciului de rezervari al hotelului si calculelor ZF.

"Sunt cativa clienti de business care si-au luat cazare pentru o luna, pret in care sunt incluse serviciile de housing, dar in care nu intra micul dejun. Exista insa un numar limitat de camere de patru stele care pot fi inchiriate pentru o luna la 590 de euro", a declarat Octavian Lazar, managerul hotelului.

El spune ca s-a gandit la aceasta oferta ca o sursa de venituri in timp de criza. Afacerile complexului de pe Barbu Vacarescu s-au ridicat anul trecut la 2,5 milioane de euro, in scadere cu 37,5% fata de nivelul din anul anterior.