Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 19.01.2010

Actiunile vechiului GM cresc atunci cand piata scade

Vechiul gigant General Motors a incetat sa mai existe dupa ce in vara s-a decis reorganizarea acestuia sub protectia legilor falimentului. Actiunile fostului GM, cunoscut acum ca Motors Liquidation Company, mai exista inca, ba mai mult, la sfarsitul saptamanii trecute s-au apreciat cu 3%, in conditiile in care restul pietei scadea.

Cadbury si Kraft se aseaza la masa negocierilor

Cadbury si Kraft au inceput negocierile care ar putea avea ca rezultat incheierea unui acord in urma caruia grupul britanic ar putea primi pana la 11,7 mld. lire. Aceasta mutare, ar putea fi anuntata astazi. Valoarea unei actiuni Cadburi ar fi de 850 penny. Cele doua companii au ajuns la masa negocierilor dupa ce, timp de mai multe luni au existat tensiuni, ce au aparut ca urmare a ofertei ostile inaintate de grupul american pentru producatorul de dulciuri din Marea Britanie.

Darling loveste in cheltuieli

Alistair Darling, ministrul britanic de finante va cere ministrilor sa inceapa sa lucreze la cea mai drastica reducere de cheltuieli din ultimii ani. Unele departamente vor trebui sa faca reduceri de 16% in urmatorii trei ani. Darling vrea sa le arate contribuabililor inainte de alegeri ca partidul Laburist ia in serios misiunea de reducere a deficitului bugetar ce s-a ridicat la 178 mld. lire anul trecut.