Azomures a ramas fara gaz din cauza temperaturilor scazute

Autor: Andrei Chirileasa 19.01.2010

Producatorul de ingrasaminte Azomures Targu Mures (AZO) a anuntat ca alimentarea cu gaze naturale a combinatului a fost redusa la minim din cauza temperaturilor scazute, urmand ca circa doua saptamani sa fie intrerupta productia.

"Avand in vedere prognozarea unor temperaturi scazute pentru perioada urmatoare, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare precum si cu prevederile contractuale, Societatea de Transport National Gaze Naturale Transgaz a notificat societatea noastra asupra limitarii prestarii serviciilor de transport. Ca urmare, incepand de azi 19.01.2010, Azomures are asigurata strict cantitatea de gaz necesara mentinerii la cald a instalatiilor tehnologice, astfel incat reluarea activitatii de productie sa fie posibila in momentul in care conditiile meteorologice vor fi mai favorabile", se arata intr-un anunt transmis de Azomures Bursei de Valori Bucuresti.

Conform notificarii Transgaz, situatia ar putea dura circa 14 zile, iar Azomures a decis sa nu trimita angajatii in somaj tehnic, considernad ca masura este una temporara, care poate fi anulata in orice moment.