Microsoft isi lanseaza in februarie propriul telefon mobil, odata cu Windows Mobile 7

Autor: Adrian Seceleanu 20.01.2010

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, va lansa in februarie sau cel mai tarziu in martie propriul sau model de telefon mobil pentru a stopa declinul Windows pe aceasta piata in fata rivalilor de la Apple si Google, scrie Bloomberg, care citeaza un analist al companiei Jefferies & Co.

Microsoft va anunta cel mai probabil telefonul la Congresul GSM care va avea loc luna viitoare la Barcelona, a spus Katherine Egbert, analist al Jefferies..

"Mult asteptatul telefon 'Pink' va avea o camera foto de inalta definitie si va permite si inregistrarea de clipuri video de inalta rezolutie", a spus Egbert.

Cota Microsoft pe piata sistemelor de operare pentru telefoane mobile a scazut sub 10% in al treilea trimestru din 2009, in timp ce Apple si Google au castigat teren pe aceasta piata.

Windows Mobile 7, cea mai noua versiune a sistemului de operare Microsoft pentru mobile, ar putea fi lansata odata cu telefonul, crede Egbert.

Oficialii Microsoft nu au comentat informatiile. Bloomberg precizeaza ca oficialii Microsoft au criticat recenta miscare a Google de a lansa propriul telefon mobil desi compania este si producator al unui sistem de operare.