Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 20.01.2010

Metlife este aproape de achizitia Alico a AIG

Compania de asigurari Metlife a ajuns in stadiul final al negocierilor pentru achizitionarea uneia dintre cele mai mari divizii internationale de asigurari de viata ale American International Group. Pretul va fi de aproximativ 14-15 mld. dolari, potrivit unor surse apropiate. Companiile au purtat discutii timp de mai multe luni cu privire la un posibil acord pentru cumpararea American Life Insurance a AIG, cunoscuta sub numele de Alico.

Cadbury cedeaza si se lasa cumparata de Kraft

Dupa mai multe luni de tratative, a fost nevoie de doar 24 de ore de negocieri dure, pentru a se pecetlui soarta Cadbury, producatorul britanic de dulciuri ce a aparut pe scena internationala acum 186 ani. Cele doua companii au anuntat marti ca s-a incheiat un acord, care evalueaza actiunile Cadbury la 850 penny per titlu, iar valoarea intregii companii este stabilita la 11,9 mld. lire.

King avertizeaza ca deficitul ar putea afecta economia pe termen lung

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a spus ca guvernul britanic trebuie sa actioneze rapid pentru a solutiona problema deficitului bugetar record, pentru ca acest dezechilibru sa nu afecteze economia pe termen lung.