Belgienii de la WDP cer 80 mil. euro de la BEI

Autor: Vlad Anastasiu 21.01.2010

Dezvoltatorul belgian de spatii logistice Warehouses De Pauw (WDP) ar putea primi 80 de milioane de euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru finantarea unui proiect de 200 de milioane de euro ce prevede dezvoltarea a patru centre logistice pe o suprafata de 370.000 de metri patrati.

Compania detine deja terenurile pentru aceste depozite, doua dintre ele in apropiere de Bucuresti, unul aproape de Pitesti si altul in judetul Prahova.

"Suprafata celor patru centre logisitce este de circa 370.000 de metri patrati, proiectele fiind de dimensiuni aproximativ egale. Autorizatiile de constructie au fost deja eliberate insa constructia centrelor va tine cont de evolutia pietei imobiliare logistice. Deocamdata dezvoltam doar in baza contractelor de preinchiriere", a declarat Jeroen Biermans, reprezentantul WDP in Romania.

Potrivit ultimelor informatii, WDP detinea terenuri in suprafata de peste 170 de hectare, in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti si Brasov, terenurile fiind achizitionate preponderent in perioada 2007 - 2008. Pretul mediu de achizite in aceasta perioada se ridica la circa 40 euro/mp, valoarea tranzactiilor ajungand astfel la 68,5 mil. euro, potrivit estimarilor ZF. Reprezentantii companiei belgiene nu au dorit sa ofere informatii legate de pretul la care s-au facut tranzactiile cu terenuri.

Pentru inceputul acestui an, compania a anuntat livrarea primilor 40.000 mp de spatii logistice pe piata locala, in urma unei investitii de circa 100 mil. euro in centrul logistic . Anul trecut, reprezentantii companiei anuntau investitii de pana la 500 mil. euro in Romania in urmatorii 5 - 10 ani.