Teraplast Bistrita pune la bataie 2,7 mil. lei, ca sa mai rascumpere 4,5 milioane de actiuni pentru directori

Autor: Andrei Chirileasa 21.01.2010

Actionarii producatorului de profile din PVC Teraplast Bistrita (TRP) au aprobat rascumpararea a inca 4,5 milioane de actiuni, reprezentand 1,51% din capitalul companiei, in vederea vanzarii acestora catre membrii conducerii executive.

La pretul actual de pe Bursa, de 0,6 lei/actiune, compania ar trebui sa cheltuiasca 2,7 mil. lei pentru rascumpararea actiunilor, sumele necesare urmand sa fie alocate din rezerve. Pretul maxim de rascumparare este de 0,72 lei/actiune.

Compania a derulat anul trecut un program de rascumparare similar, care a vizat tot 4,5 milioane de actiuni. Programul, intermediat de firma de brokeraj BT Securities, a fost finalizat in luna decembrie, compania platind in total 1,7 mil. lei pentru titlurile rascumparate. Acestea au fost vandute ulterior catre directori la un pret egal cu pretul mediu de achizitie, respectiv 0,3769 lei/actiune.

Directorii au castigat astfel aproape 60%, in conditiile in care pretul actual al titlurilor teraplast este de 0,6 lei/actiune.

Principalii actionari ai teraplast sunt Dorel Goia, cu 34% din actiuni, Emanoil Viciu, presedintele CA, cu 15,1%, si SIF Banat-Crisana, cu circa 11%. Compania este evaluata pe Bursa la 178 mil. lei (43 mil. euro).