De la marfa la calatori - Transferoviar Grup va intra in luna martie pe piata transportului de calatori

Ziarul Financiar 22.01.2010

Operatorul de transport marfa Transferoviar Grup din Cluj-Napoca, detinut de omul de faceri Calin Mitica, isi va extinde operatiunile, intrand in luna martie pe piata transportului de calatori pe calea ferata, pe doua rute din judetele Buzau si Bihor.

Initial, transportul va fi asigurat de Transferoviar Grup, iar ulterior activitatea va fi transferata catre o firma nou infiintata, Transferoviar Calatori.

"Va fi un transport public de calatori pe care il vom desfasura intai prin Transferoviar Grup, deoarece noua firma mai are nevoie de unele avize de la Autoritatea Feroviara Romana si va mai dura cateva luni. Decizia a fost luata din cauza crizei financiare, care a restrans sectorul de transport de marfa. Presedintele grupului si Consiliul de Administratie s-au gandit ca ar fi oportuna o astfel de activitate. Am participat la o licitatie a CFR SA si am castigat doua trasee pe linii neinteroperabile", a declarat, vineri, pentru Mediafax Business, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan.

Cele doua rute tin de regionalele CFR Galati si Cluj-Napoca, respectiv liniile Berca-Buzau, in apropierea Vulcanilor Noroiosi, si Oradea-Baile Felix-Holod.

Pe piata transportului feroviar privat de calatori mai activeaza firmele Regiotrans, Regional si Servtransinvest.

Despre planurile Transferoviar Grup de extindere a operatiunilor cititi pe www.mediafax.biz.