Marius Bulugea este noul presedinte al PAID

Autor: Ciprian Botea 24.01.2010

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania care va gestiona asigurarea obligatorie a locuintelor, are un nou presedinte, dupa ce actionarii au decis inlocuirea lui Constantin Toma, presedintele Omniasig, cu Marius Bulugea, care detine si functia de director general al companiei, au declarat pentru ZF surse din interiorul PAID.

Constantin Toma a fost ales presedinte al PAID in octombrie anul trecut, iar discutiile privind schimbarea sa din functie au aparut dupa ce Toma si-a prelungit, la sfarsitul anului trecut, contractul de management cu Omniasig, companie care nu este membra a PAID. Toma a fost ales presedinte al PAID din partea Clal Romania, un asigurator de talie mica controlat de un om de afaceri israeliean.

Marius Bulugea - care a fost pana in octombrie 2009 directorul general al Directiei Reglementari si Autorizari Asigurari Obligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) - isi va pastra in continuare functia de director general al PAID.

Distribuirea de polite de asigurare obligatorie a locuintelor era programata sa inceapa la 1 ianuarie 2010. Inceperea activitatii PAID a fost insa amanata, printre altele, pentru ca nu a fost gasit inca un program de reasigurare adecvat activitatii pe care compania o desfasoara.
In acest moment, actionarii PAID spun ca nu pot indica o data sigura la care va incepe distribuirea politelor. Pretul unei polite de asigurare obligatorie a locuintelor este de 10 sau 20 de euro pe an in functie de materialul din care este construita locuinta. PAID este detinut de 13 asiguratori si are un capital social de 4,5 milioane de euro.